luni, 8 octombrie 2012

Povestea personala poate fi rescrisa

Un articol scris de Anca Tomoroga



A fost odata o dupa-amiaza calda de octombrie, cand ne-am strans la intalnirea lunii de la Coaching Support Group.
“Ce au in comun Fat- Frumos, Greuceanu si alti eroi din povestile romanesti, ca sa ne rezumam la ele?”, ne-a intrebat Christian Scholtes, invitatul lunii octombrie la inceputul intalnirii.

Dupa ce ne-am derulat memoria, de la varsta fiecaruia pana la cea in care citeam povesti, am sarit fiecare cu raspunsul – cautarile eroului, evolutia acestuia, transformarea prin care trece etc.  Toate erau valide, dar am primit si completarea invitatului (ratata de noi in frumoasa ei evidenta) – plecarea de acasa care devine o calatorie initiatica in care eroul cauta sa afle cine este.
Chiar daca in literatura se urmeaza un fir epic foarte clar, in care stim ce rol are fiecare, iar in majoritatea cazurilor se termina cu formula autohtona de happy-end (“si au trait fericiti…”),  in realitate aceasta claritate scenaristica nu exista si trebuie sa ii construim singuri structura.
Din fericire, nu ne putem “intoarce la setarile din fabrica” asa cum facem cu telefoanele, ci trebuie sa ne construim singuri scenariu, iar acest lucru se poate realiza si in sedintele de coaching. Ceea ce trebuie sa facem este sa ne asumam povestea personala, un fapt extrem de util pentru realizarea schimbarii urmarite, pentru ca uneori raspunsurile sunt evidente, sunt langa noi si trebuie doar sa ne ajute cineva sa le vedem.

Si am incalecat pe-o sa si va asteptam cu drag in noiembrie la grupul de coaching cu o tema la fel de interesanta.




Pentru a deveni membru in comunitatea Coaching in Bucuresti, cere-ne acceptul aici si vom fi bucurosi sa ti-l acordam!
Daca ti-a placut acest articol, am aprecia sa ne dai un like la pagina noastra de facebook.  Multumim! :)
Iar daca sunteti curiosi, puteti arunca o privire la fotografiile facute la eveniment. Click aici.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu